Delta Light bekroond met EcoVadis Zilver

Delta Light bekroond met EcoVadis Zilver

In 2021 mag Delta Light voor het tweede jaar op rij een zilveren medaille in ontvangst nemen van EcoVadis. De onderscheiding is een erkenning van onze voortdurende inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De onafhankelijke duurzaamheidsmonitor EcoVadis beoordeelt bedrijven op 4 thema's: ethiek, arbeid & mensenrechten, milieu en duurzaam aankopen. Delta Light overtreft het sectorgemiddelde op elk van de thema's, wat onze positie als koploper in de wereldwijde verlichtingsindustrie bevestigt.

Milieu

De beoordeling inzake milieuthema’s prijst onze acties op het gebied van hernieuwbare energie en afvalbeheer. Een van onze beleidslijnen inzake afvalbeheer betreft de behandeling van aluminium, het belangrijkste materiaal in veel van onze armaturen. Aangezien aluminium 100% recycleerbaar is, wordt aluminiumafval verzameld voor recycling.

Het uitgestrekte dakoppervlak van het hoofdkantoor van Delta Light, dat ook onze productiesite omvat, is bedekt met 2534 zonnepanelen. Die leveren ongeveer 90% van ons elektriciteitsverbruik. De extra energie die we van onze leverancier afnemen is 100% hernieuwbaar.

Arbeid en mensenrechten

EcoVadis erkent dat we zorgen voor een gezonde, veilige en evenwichtige omgeving voor alle medewerkers. Dat omvat opleidingsprogramma's op het gebied van gezondheid en veiligheid en ons arbeids- en mensenrechtenbeleid, zoals onze charters inzake diversiteit en antidiscriminatie.

Ethiek

De evaluatie inzake ethiek behandelt de thema's corruptie, concurrentiebeperkende praktijken en verantwoord informatiebeheer. Dankzij ons beleid inzake informatie- en corruptiebeveiliging en onze klokkenluidersprocedure om ethische kwesties te melden, scoren we ook in deze categorie hoog. 

Duurzame aankoop

Het hoofdstuk over duurzaam inkopen richt zich op de beoordeling van leveranciers op hun inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en inkoopbeleid. Bij Delta Light voerden we een duurzaam aankoopbeleid in, dat betrekking heeft op milieu- en sociale factoren.

De beoordeling

De evaluatie van EcoVadis beoordeelt het beleid en de acties van bedrijven, evenals hun gepubliceerde rapportering met betrekking tot milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.

De criteria zijn gebaseerd op internationale MVO-normen zoals de Global Compact Principles, de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), de Global Reporting Initiative (GRI)-norm, de ISO 26000-norm en de CERES-beginselen.

Ontdek meer over 'Milieu & veiligheid' bij Delta Light >

Pure Lighting Pleasure

Terug naar boven