Delta Light Group groeit na overname Amerikaanse sectorgenoot

Delta Light Group groeit na overname Amerikaanse sectorgenoot

Sinds begin mei maakt de Noord-Amerikaanse Lambent Group deel uit van Delta Light Group. Met deze overname bevestigen wij als Belgisch familiebedrijf onze ambitie om een dominante wereldspeler te worden in de architecturale verlichting. Deze acquisitie past in de strategie om internationaal, en meer bepaald op de Noord-Amerikaanse markt, verder te groeien. Onze groep is al geruime tijd actief in Noord-Amerika met vier vestigingen in de VS (Miami en Pompano Beach in Florida, New York, Los Angeles) en één in Canada (Toronto), maar om de organische groei te ondersteunen wordt via deze overname een grote, globale organisatie gecreëerd die lokaal sterk staat. Lambent Lighting Group bleek hiervoor de perfecte partij. Geleid door een ervaren management staat deze groep voor complementaire productportfolio’s, sectoren en geografische regio’s. De nieuwe groep, Delta Light Group North America, zal worden geleid door het huidige management van Lambent, rapporterend aan het directiecomité van Delta Light Group in Wevelgem. Deze nieuwe organisatie telt 125 medewerkers en ambieert een omzet van 60 miljoen USD, met groeiambitie.

Jan Ameloot: “Dit past perfect in de strategische ambitie om dé referentie te worden in inspirerende, hoogkwalitatieve architecturale verlichtingsoplossingen. Noord-Amerika is een van de grootste economieën en meest groeiende marktsegmenten. Dus onze ambitie is om dit ook daar te realiseren. We brengen hier een positief verhaal en tonen onze ambitie om te groeien en te investeren.”

Lambent Group is een huis van sterke merken in de VS: Delray Lighting, LF Illumination, VLT en Softform Lighting. Deze merken zullen in de nieuwe organisatie hun eigen positionering in de markt behouden, net als het merk Delta Light. Met alle merken samen zal Delta Light Group North America beschikken over een zeer sterk, gediversifieerd en complementair productaanbod voor alle sectoren. Hierdoor wordt onze commerciële slagkracht aanzienlijk versterkt aangezien een totaaloplossing kan worden geboden door de combinatie van de verschillende merken.

Peter Ameloot: “Beide groepen beschikken over een zeer performante R&D-afdeling. Ook op dat vlak zien wij synergieën met de verschillende afdelingen. Wij zien opportuniteiten in ‘technology sharing’ en zullen ons richten op de ontwikkeling van de verschillende merken in Noord-Amerika en hun complementariteit om ons succes op de Noord-Amerikaanse markt te vergroten, en de design gemeenschap nog beter van dienst te zijn.”

Terug naar boven