The Lighting Bible 14: Out now >

Bouwen aan de toekomst!

Bouwen aan de toekomst!

Moorsele, 27 februari 2014 - Vandaag onthult Delta Light de ambitieuze expansieplannen voor zijn bedrijfsgebouwen in Moorsele (Wevelgem). Een aanzienlijk investeringsproject dat de internationale groei, steile ambities en Vlaamse origine verder in de verf zal zetten. Delta Light is de voorbije 25 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde speler in de architecturale verlichting, opgebouwd vanuit zijn (West-)Vlaamse roots. Die regionale verankering is essentieel voor het bedrijf, zoals het komende jaar nog zal blijken.

Delta Light is sinds zijn oprichting in 1989 sterk geëvolueerd. Begonnen als een lokale speler in voornamelijk residentiële verlichting, werkt dit familiebedrijf vandaag op wereldwijd niveau samen met verschillende topmerken, lighting designers en architecten. Waar privéwoningen nog altijd een essentieel deel vormen van de realisaties, verzorgt Delta Light nu projecten in een brede waaier van sectoren; van retail tot hotel, kantoren, horeca, praktijkruimtes, showrooms tot musea, zorgsectoren en publieke projecten.

Regionale verankering troefkaart

De evolutie die Delta Light doormaakte, maakt dat de huidige gebouwen in Moorsele niet langer volstaan om de dagelijkse operationele en creatieve activiteiten te huisvesten. “We hebben dan ook niet lang getwijfeld toen we de kans kregen om op deze site uit te breiden”, verklaart Peter Ameloot, Managing Director / Operations bij Delta Light. “De regionale verankering is ingebed in het DNA van onze firma. De grote meerderheid van onze medewerkers zijn uit deze streek afkomstig en we kunnen ook rekenen op een groot aantal lokale toeleveranciers. We zijn bovendien ook in de crisisjaren steeds blijven investeren. Het is voor ons dan ook vanzelfsprekend dat we er uitdrukkelijk voor kiezen om deze site uit te breiden.”

Investeren om te groeien, focus op R&D

Deze uitbreiding van onze gebouwen in Moorsele betekent een investering van om en bij de 20 miljoen euro.

De belangrijkste drijfveren achter dit investeringsproject zijn volgens Paul Ameloot – founder - de continue uitbouw van R&D, internationale groei, ambitie en de extra logistieke uitdagingen door de groeiende complexiteit van de sector. “Delta Light heeft sinds zijn oprichting de focus gelegd op inhouse design, productontwikkeling en productie. Dit creatieve proces vraagt een continue alertheid en  toepassing van nieuwe technologieën. Bovendien onderscheidt Delta Light zich graag door op heel regelmatige basis uitgebreide nieuwe collecties te lanceren, wat op zijn beurt zorgt voor de uitbreiding van het R&D departement en de ontwikkelings- en testruimtes. De combinatie van deze factoren, de verdere doorbraak van led, en de ambities van het bedrijf vergen dan ook een continue investering in innovatie en R&D, maar ook in ‘ruimte’”.

In het nieuwe gebouw komt een state-of-the-art geautomatiseerd logistiek centrum,  wat moet zorgen voor een nog efficiëntere product flow en betere procescontrole.  Tegelijk komt een grote ruimte vrij in het bestaande deel van het gebouw, waar de R&D-afdeling, productie en het labo verder kunnen uitbreiden.

Volg de uitbreiding van ons hoofdkwartier op onze blog!

Terug naar boven