Gegevens

België


SAAI.CO


Kantoren


Laat je inspireren

Binnen, Gang, Kantoren, Bureau, Keuken


BEWAREN

Projectinformatie

Nieuwe investeringen dwongen het bedrijf om naar een nieuwe locatie te verhuizen. Erwerd gekozen om ook de kantoren onder te brengen in dit gebouw, om de workflow te verbeteren. Een showroom weerspiegelt de filosofie, “sensation by simplification” niet, dus werd er gekozen om van het kantoor het uithangbord te maken.
Niettegenstaande dit project een interieur betreft, is er een sterke verwijzing naar architectuur. Langs de buitenkant vallen de drie geschakelde volumes onmiddellijk op. Een hoog, monolitisch volume zonder ramen op de frontzijde werd afgewerkt in een patchwork van panelen zwart MDF. Door deze behandeld te laten, geven ze het effect van een blauwe hardsteen of ander donker gesteente. In dit volume werd de vergaderzaal en de refter voor het personeel ondergebracht. Deze doffe, donkere doos wordt aan beide zijden geflankeerd door 2 diepzwarte glanzende prisma’s, waarvan de voorzijdes bijna naadloos overgaan in een glazen vlak. Een op maat ontworpen
schildertechniek zorgt voor dit effect. Deze beglaasde zijdes zorgen voor een doorkijk van bureau naar atelier en vice versa.
Aan de binnenzijde laten deze volumes zich ook voelen en is de indeling een gevolg van de buitenvolumes.
De vloerbekleding vormde de basis voor de tinten en gebruikte materialen aan de binnenzijde. Om opvliegend stof te vermijden, werd overal tapijt voorzien. De losse tafels in de teken- en vergaderruimte kregen een bekleding in eucalyptusfineer dat grijs gekleurd werd. De richting van het fineer werd dwars geplaatst om de detaillering sterker te laten uitkomen.
Het niveau van detail werd in de vergaderzaal naar een nieuwe hoogte getild naar onze normen. Een samensmelting van fineer, marmer, zwart glas, panelen in bronskleurig aluminium en cementvezel komen op een strak afgelijnde manier samen. Het lijnenspel van de verschillende materialen is in dit ontwerp zeer uitgesproken en draagt bij tot het karakter van de ruimtes.

Projecten in de kijker

Terug naar boven