Gegevens

België


Obumex


Stefan Rousseeuw


Residentieel


Laat je inspireren

Binnen, Gang, Residentieel, Woonkamer, Slaapkamer, Badkamer


BEWAREN

Projectinformatie

Obumex ging voor een West-Vlaams ondernemersgezin de uitdaging aan hun karaktervolle eigendom te renoveren. De opdracht omvatte de verbouwing en totaalinrichting van een neogotisch kasteel met een enorm rijke geschiedenis. Het tijdens de eerste wereldoorlog verwoeste domein werd door de toenmalige eigenaars in 1921 terug opgebouwd tot jachtverblijf. Het imago van het kasteel als unieke blikvanger in de omgeving wordt nog meer versterkt doordat het statige verblijf op vandaag is gelegen tussen de wijnranken van het wijndomein ‘entre deux monts’.

Obumex slaagde erin de klassieke indeling van dit pand om te zetten in een harmonieus concept waarbij de historische karakteristieken van de woning gerespecteerd bleven. De inkomhal werd als extra leefruimte gedefinieerd door een sas toe te voegen aan de hal en door de overloop als werkruimte - mét innemend zicht - te benutten. De scherpe trap met stijlen, werd een ‘tragere’ rustgevende trap met een vloeiende organische lijn en zalig zachte bekleding. Voor het ruimtegevoel werd de breedte van de hal geaccentueerd door achter de gebogen vorm een andere materie te gebruiken. De gordijnen, verlichting, beveiliging en geluidsinstallatie worden centraal aangestuurd en vergroten nog meer de gemoedsrust en het gevoel van onvoorwaardelijk comfort.

Voor deze karaktervolle woning werden nauwkeurig de juiste meubelstukken gekozen uit high-end collecties van verschillende merken. Opdat ook de verlichting zou bijdragen aan zowel het comfort als het gevoel van rust in de woning, werd gekozen voor een combinatie van richtbare, doch subtiele spotverlichting en een naadloos ingebouwde gipsarmatuur voor algemene verlichting met een zachte gloed op het plafond.

Dit project demonstreert een diepgewortelde passie voor het vak. Met materialen, kleuren, texturen en een vormgeving die de zintuigen streelt, ademt deze woning een gebalanceerde volmaaktheid waarin een wereld van rust je bedwelmt.

Projecten in de kijker

Terug naar boven