Gegevens

Duitsland


ZHAC Architekten, Aachen


HG ESCH


Kantoren


Laat je inspireren

Buiten, Kantoren, Binnen, Receptie, Keuken, Bureau, Vergaderzaal, Gang, Trap


BEWAREN

Projectinformatie

De kantoren en showroom van Delta Light in Duitsland zijn in 2020 geheel vernieuwd door ZHAC Architekten. Met een verbouwing, herstructurering en implementatie van ergonomie op topniveau, vertegenwoordigen de ruimtes nu de hedendaagse designtaal van Delta Light en bieden ze een comfortabele werkplek voor de Delta Light-teams.

Hybride van showroom en werkplek

Een geraffineerd lichtconcept transformeert het hele gebouw in een aantrekkelijke symbiose van showroom en werkruimte. Al bij aankomst in de elegante foyer springt een verscheidenheid aan armaturen in het oog.

Die maakt de samensmelting van werk en presentatie onmiddellijk voelbaar en wekt de nieuwsgierigheid om de andere ruimtes en lichtoplossingen te ontdekken.

In de ontvangstruimte zorgen 3 Supernova-plafondarmaturen voor aangenaam, diffuus licht. Rond elke armatuur is een extra indirecte verlichtingscomponent als aureool aangebracht, voor een uniek effect.

Een Shiftline-profiel met verstelbare Spy-toestellen loopt langs het plafond van de ruimte. Het verbindt de open ontvangstruimte visueel met de kantoorruimtes.

Veelzijdige verlichtingsscenario's

In de multifunctionele lunchruimte zijn Splitline-profielen geïntegreerd in het zwarte plafond. Op de profielen zijn lichtlijnen en Spy-toestellen gemonteerd. Die kunnen apart gedimd en geschakeld worden. Zo is er altijd het juiste licht voor verschillende behoeften. De ruimte wordt namelijk ook gebruikt voor evenementen, trainingen en productpresentaties die verschillende lichtscenario's vereisen.

Op de bovenverdieping heerst een aangenaam en licht klimaat. Uit de voorheen gesloten betonnen gevel werden kamerhoge ramen gesneden, die brengen het daglicht binnen. Voor het kunstlicht werden Dali-compatibele 3-fasenrails in het akoestisch plafond geïntegreerd.

De rails zijn voorzien van Spy-spots voor gericht licht en van gependelde Streamliner-profielen voor diffuus licht. De zwarte profielen en armaturen en het witte plafond vormen een krachtig contrast.

Zwevende lichtlijnen

In de kantoorruimtes zijn Streamliner-profielen voorzien van prismatische covers, voor een comfortabele lichtbeleving zonder verblinding.

Dankzij het gebruik van profiel- en railarmaturen kunnen de armaturen snel en eenvoudig worden vervangen. Dat was een bewust keuze. Zo is het mogelijk om op elk moment de nieuwste producten van Delta Light te presenteren.

Met de verbouwing van het Duitse kantoor is een eigentijdse werkplek gecreëerd die voldoet aan de esthetische en ergonomische eisen en die de gebruikers een comfortabele omgeving biedt.

Tegelijkertijd is het een podium geworden voor de architecturale verlichting van Delta Light. Bezoekers zijn welkom om een kijkje te nemen in het kantoor, om meer te leren over de verlichtingstoepassingen en om zich te laten inspireren door het interieur.

Projecten in de kijker

Terug naar boven